:: GÄSTBOK

STORMFÄLLES KENNEL
Marie & Patrik Billqvist
Censorsvägen 9
237 31 Bjärred
E-mail: stormfalles@billqvist.se
Tel: 046-247788 0704-367474Mathoaka’s Love Story

2000-08-19 – 2009-09-24

 

Vår underbara Saga har nått sitt slut!

 

Vi hämtade dig oktober 2000 hos Lotta och Rolf. Vår första Leonberger.

Du skulle bli familjehund som vi skulle träna lydnad med.

Men vi provade på det mesta, spår, sök, agility, lydnad, drag, vatten och utställning.

 

Det visade sig att du var en mycket vacker hund med fantastiska rörelser.

Du var lättlärd och älskade att träna men inte tävla. Du kunde verkligen showa och älskade oftast att visa upp dig, i alla fall på utställning. På vattentävlingarna gick du ofta ut i vattnet ställde dig med nosen mot mig och skällde, sen upp på land och rulla runt i sanden.
Det var svårt att bli arg!

På lydnadsplanen kunde du lämna ringen och ta en vända ut bland publiken, med matte jagande svansen. Eller apportera något annat än apportblocket.

Alla som tränade med dig enades om att Divan var ett mycket passande namn. Du gjorde vad du själv ville och alltid med glimten i ögat!

Söket fick vi sluta med för figuranterna gjorde allt för att locka dig till sig men du bara stod en bit ifrån och tittade med en blick som sa: Jaha där ligger du och.......

Spåret fungerade bra för vi hade hittat din motivation en dummie gjord på Rådjursskinn.

De som inte kände dig väl vågade inte gå i närheten för du lät som en varg och visade alla tänderna, den är MIN! Sen bar du dummien hela vägen till bilen.

 

Hemma har du alltid varit hemmets beskyddare, framför allt vaktade du köket. Du följde alla in i köket för att kontrollera att dem inte tog ”din” mat. Du tog de flesta lite ”fint” i handen och hoppade då personen till och gav till ett litet skrik så hade du fått BINGO! Gissa om du alltid sprang efter den personen, ett litet kärleksnyp i baken kanske.

 

Du var hellre med oss än var hemma, du älskade att vara med på våra golfrundor.

Du vaktade hela vår gata, låg gärna mitt på vägen och hade koll på alla som passerade. Ju äldre du blev och ju sämre du såg desto mer litade du på din dotter Minna som blev dina ögon.

 

Du var en stor personlighet som har lämnat ett stort tomrum efter dig. Din livsglädje var stor och in i det sista låg du och rullade runt i gräset på våra promenader. Dina sista veckor kom du gärna fram på promenaderna, skulle bara stå nära och bli klappad.

Dina 2 sista dagar i livet låg du mest stilla och sov med Minna och familjen nära.

 

10 minuter innan du somnade in gav du mig en lång klar blick efter att du lagt dig på din favoritplats. Sedan låg du lugnt och stilla vid min sida och tog dina sista andetag.

 

Zach säger att du är i hundhimlen och vi ser dig som en stjärna om kvällen. Saknaden är stor men vi har underbara minnen kvar.

 

Marie, Patrik, Zach och Minna

 

Så oerhört saknad!

Sista bilden på Saga bara 10 minuter innan  hon somnar in.

 

 Stormfälles Birdie "Nelly"

2003-09-30 - 2009-11-01