:: GÄSTBOK

STORMFÄLLES KENNEL
Marie & Patrik Billqvist
Censorsvägen 9
237 31 Bjärred
E-mail: stormfalles@billqvist.se
Tel: 046-247788 0704-36747423/2-2013

Flickorna bus en vanlig dag på Mattes jobb! Det matte gör på jobbet ialla fall, tjejerna får chansen att träna lite mellan varven. Det är mycket kul tycker både gammal som ung att träna med pilates, peanut och donutboll. Lite uppvärmning på löpbandet först!

Kul att träna säger Minna! Ger en chans till så mycket GODIS! 

Ping hon bryr sig inte så mycket om godis men KEL!

Alla foto är tagna av Ellinor Christensson!

2/10-2012

Mycket har hänt sedan jag skrev här sist! Bland annat har sidan fått ny adress! Men dem som hittat hit vet ju det redan.

Minna och hennes syskon som finns kvar hos oss fyllde 9 år i söndags!
Det firades med hundtårta och lek i trädgården. En av de finaste dagarna på länge!

Klara färdiga GÅ!

Himla gott med tårta, tycker tjejerna!

Även idag var det fint väder och då passade vi på att ta en tur på stranden, vilket är mycket uppskattat.

Dock tycker lillhusse att det är roligare att gå i skogen med tjejerna!

Minna, Zach och Ping!

 

Vattensäsongen!

 I år lyckades jag tillslut få Ping att börja apportera! Vi tog S&R i juli och sedan blev det tävling av i augusti och september. Helt plötsligt har hon då helt glömt av det hon kunde innan dvs hämta figurant. Ja alla saker kan inte ligga på plats samtidigt. Men det känns kul att hon nu kan börja tävla, eller jag?

Vi har haft en bra säsong i vattnet i Södra, här kommer ett samlingsfoto!

Susanne, Tomas, Kristina, (jag) Marie, Monika, Torgny, Ann, Jenny, Katarina, Susannes barnbarn
(Vet ej namn), Kerstin, Jane. Hundar: Susannes tik, Baloo och Brumma!

Under sommaren hände det mycket tråkiga i vår vattengrupp att Anns Esther fick somna in. Det som glädjer mig var att hon hade en underbar dag med bad och mys innan hon blev akut dålig. Vi minns henne alla med varma glada minne, denna duktiga hund!!

 

Ann och Esther!

16/1-2011

Ping fyller 1 år idag. 52 kg tung och 71 cm hög i manken i alla fall. Hon är nog lite högre bak minsann, vi hoppas på att det jämnar ut sig med tiden. Hon är världens goaste hund som älskar att kela. Idag har det blivit tårta med köttbullar, leverpastej och falukorv, mums tyckte både Minna och Ping. Gammeltanten Minna är fortfarande lill-tjej för hon är 5 cm lägre och 8 kg  lättare än Lilla Pingeling.
Tack Niklas och Catrine för denna underbara tjej. Hon är en pärla!!

Ping  1 år!

 

30/9-10

Golfkullen firar 7 år idag. Helt otroligt att det är sju år sedan vi gick där hemma och väntade på att de små skulle komma ut. Nu är dem tyvärr bara halva skaran kvar, 5 av 10. Två har fått lämna oss sedan i sommar och är nu stjärnor på himlen med sin mamma. Lis och Börjes Oscar somnade in i somras pga av en tumör i halsen, tack för ni tog så fantastiskt bra hand om honom.

Oscar!

Malins Zion fick tyvärr också somna in för en kort tid sedan. Han har haft mycket besvär med sin mage och nu gick det inte längre. Tack Malin för all tid och kärlek du gav gullgossen. Det är alltid lika jobbigt när våra hundar lämnar oss alldeles för tidigt. Vi sänder våra tankar till er idag.

Saga, Malin, Minna och Zion.

Vi höll på att glömma Minnas sjuårs dag men vi kom ihåg i sista sekunden. Som tur var fanns det nugjord lever i ugnen så det har både hon och Ping firat hennes födelsedag med. Då kan man sitta så här fint.

Ping och Minna!

22/3-10

Nu har vår nya familjemedlem anlänt. Hon heter Ping och kommer från Catrine och Niklas på Zir Ozzy's kennel. Hon är helt underbar och full med liv. Minna tyckte det var mindre roligt att möta henne för bland det första hon gjorde var att försöka dia på Minnas bubbisar. Det var inte populärt. Så första dan gick Minna så fort Ping kom i närheten. Men nu går det bättre och bättre, nu är vi på tredje dagen och Ping kan nu få bita och leka lite med Minna utan att hon går iväg. De har till och med sovit lite ihop i Biabädden.  Här kommer lite foto på våra godingar.

6/2-10

Vi njuter fortfarande av snön i Skåne. Vi är inte bortskämda med att ha så här mycket snö. Vårt största problem just nu är att det är så mycket salt på gångstigar och vägar och Minna är jättakänslig på sina trampdynor.

Vi följer nu med längtan hur valparna växer hemma hos Catrine och Niklas på ZirOzzy's kennel. Det ska bli så kul med valp igen och Minna vet inte riktigt vad som väntar henne. Men vi är helt övertygade om att hon kommer att tycka om att få sällskap igen. För hon har saknat Saga, mycket.

Minna njuter av snön!!

En valpbild från Catrine och Niklas, på underbart söt liten valp!

 

1/1-10

Vi börjar året med att minnas underbara Saga som lämnade oss 2009. Säger tack till Elise som skickade dessa kort till oss från Sofiero utställning. De togs 1½ vecka innan hon dog.

 

20/12-09

Idag har varit en helt underbar dag med massor av ny snö och vi har haft kompisar hemma som lekt och haft snöbollskrig i trädgården. Behövs en lite paus i vårt tapserande och målande. Månne vi bli klara till nyår....

Det var först fullt krig i trädgården men till sist fick vi med alla på kort!

Eva, Freja, Patrik, Fredrik, Zach, David, Magnus och Melvin.

30/11-09

Sagas underbara bror Ozzy har nu förenats med henne i hundhimlen!

Våra tankar går till Catrine, Niklas, Sandra och Jeppe.

De har idag förlorat sin underbara familjemedlem.

Han kunde inte haft ett bättre liv än hos er!

Våra tankar är hos er.

Våra älskade gamlingar, de fick ett fantastiskt liv hos oss! En epok är nu över! 

 

25/9-09

Vår stjärna har lämnat oss. Efter kollapsen i lördags sen har det bara gått utför. Vi är så tacksamma att hon var pigg ända fram till i lördags. Framför allt när vi nu vet vad det var som gjorde att hon somnade in. Saga tog sina sista andetag i stillhet här hemma med mig sittande bredvid och klappade henne lugnt. Det gick stilla till och hon la sig på sin favoritplats och bara slutade andas ungefär kl 12.15 igår. Minna hade hela dagen hållt sig i närheten av sin mamma men hon gick aldrig hela vägen fram förrän precis när det var slut. Sedan ville hon inte gå fram mer.
Jag är så tacksam att jag var här hos henne, hon var lugn in i det sista. Vi trodde ju att hon hade flera olika problem med hjärtat men det  visade sig att det bara var ett. Torkel Falk tittade på hennes hjärta nästan direkt och fann att det var fullt med Tumörer. Hela hjärtmuskeln var full. Han kunde inte förstå att hon klarat sig så länge som hon gjort. Eftersom man redan i våras såg att hjärtat var förstorat. Vilket det inte var utan det var tumörer vet vi nu i efterhand.

Vår härliga Saga valde att klara av och leva ytterliggare en sommar med massor av bad och andra roliga saker.

Saga i Tvedöra i sommar när vi är och badar med familjen, nöjd efter att ha fått busa i vattnet och hämta lite apporter, sedan var det rull i sanden som gäller!

Saga och Minna ett par dagar innan hon kollapsar. Spänd förväntan att få komma i vattnet och bada lite!

In i det sista, dvs fredag förra veckan la hon sig på rygg och rullade på promenaden. Det har alltid varit ett bevis för oss att hon mår bra. HOn bara rullade över på rygg och så skulle man gå fram kela lite och buffa lite på hennes tassar!

Denna bild är tagen efter henne livmodersoperation i våras, vi visste då att hon mådde bra igen. Så här kunde hon ligga och bara vänta på att vi skulle komma fram. Sedan efter lite bus så skällde hon till och for upp igen! Älskade lilla gumma vad vi saknar dig.

 

 

23/9-09

Saga hemma igen men det är inte bra med henne. Hon har 3 olika fel på hjärtat och vi ger henne nu lite tid för att se om hon svarar på medicineringen. Det som är mest oroande är henne arytmier (oregelbundna hjärtslag) som kommer och går, hon har ibland en puls upp över 200 vilket inte alls är bra. Vad det är som gör detta om det är hjärtklaffsinfketionen,  proppen/tumören i hjärtat eller hennes förstorade hjärta som orsakar detta vet vi inte. Hon är mycket trött och igår kväll hade hon över 41 grader feber, har gått ner igen till 39,5 och det känns skönt att den inte steg mer.
HOn får nu vila hela tiden och jag sitter och håller henne sällskap i trädgården, hennes favoritplats. Men hon är lung och fin vilket känns mycket skönt, ingen hässning eller orolig blick utan hon sover gott större delen av tiden.

Bilder från igår när hon kom hem efter att ha legat på djursjukhuset i 3 dagar och sedan varit på undersökning hos Torkel Falk.

 

 

Minna är mycket låg och hon saknade sin mamma när hon låg på djursjukhuset.

Men vi hoppas på det bästa och ska ge det ett par dagar.... 

20/9-09

Det har varit en omtumlande helg med mycket känslor!
Saga vår gamla goding har fått en rejält hjärtsvikt och ligger på djursjukhuset i Lund. Vi vet fortfarande inte hur det kommer att gå men vi hoppas och tror på det bästa. Tar en dag i taget. Det var under första tävlingsdagen på SNK Södras säsongsavslutning som hon föll ihop, precis innan lottdragningen. Jag lämnar tävlingen i rasande fart och kör till Lund med henne och Minna där vi sedan spenderar hela dagen.

Alla som var kvar på tävlingsplatsen känner oss så väl och det var jobbigt för alla. Men som tur var drog hela tävlingen igång och jag blev så glad när jag hörde hur bra det gått. Vinnare i startklass på lördagen blev Katarina och Baloo på 197 p och Ann och Esther kom tvåa på 195,5 p. Jisses vilka poäng! Det kan inte bli bättre. jag grät av lycka och samtidigt av sorg......

Idag på söndagen åkte jag upp och var med på sista tävlingen, visste inte riktigt hur det skulle gå men försökte hålla tankarna borta från Saga. Minna var jättetaggad, hade ju varit här dagen innan och inte fick hon bada då inte. Vilket kanske sporrade henne lite extra för så duktig hon var och tjuvstart på båten och detsamma på undervattensapporten, men hellre det än att  behöva stoppa in repet i munnen på henne. Hon var otroligt fokuserad och mina glädje tjut gjorde henne bara mer på G. Vi fick ihop hela 172 poäng och uppflytt till eliten. Årets sommarträning har gjort SUSEN!

Här kommer en bild på en del av träningsgänget.

Katarina med Brumma och Baloo, Jag och Minna, Jenny med China och Charlie, Ann och Esther. Uppflyttade i helgen blev Baloo, Minna och Esther! 

 

26/8-09

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Ska börja med att skriva att Saga mår bra och kan både bjuda upp till lek och vara dölat mellan varven. Detta är efter hon tränat! (Ps hon gör bara det hon tycker är kul numera, inga krav). Vet inte vad det är som gör att  hon inte håller värmen längre men Saga fryser så hon skakar när hon ligger våt i pälsen efter träningen. Då blir det täcke på och sedan får hon ofta sällskap av Baloo.

 

En fantastisk bild på Zach som togs på Motala specialen av Sofia Sundberg.

 

4/3-09

Mycket har hänt sedan utställningen i Malmö. Saga är ögonlyst igen och hon har nu ca 15-20 procents syn kvar. Men hon klarar sig bra ändå, använder Minna som ögon. Lite spännande att följa tycker jag. Går destu mer på ljudet istället så lite bjäbbigare har hon blivit. lite mindre bra.
Vi har fått gjort ultra ljud både på buk och hjärta och det visade sig att hon hade ett förstorat hjärta (ålder, vi vet inte). Hon hade även en tyst livmodersinflammation, dvs inga flytningar eller tecken utåt men en klart förstorad livmoder med var i. Lite tur var det allt med ultra ljudet annars hade vi varken märkt den ena eller det andra. Så när hon ställdes i Malmö så hade nog stumpan allt lite ont i magen. VIlken matte man är....

Lite nya bilder på Saga och Minna.

26/2-09

Saga mår  bra igen. Vi vet inte vad det var som egentligen hände men hon mår bra. Hon är lika pigg som förut och beter sig precis som tidigare. Har pratat med veterinären och man kunde inte se något på hennes blodprov förutom lite höjt levervärde vilket hon haft förut. Ska ändå göra ett ultraljud på levern för säkerhets skull.

Det känns lite jobbigt ännu och man är som en hök över henne hela tiden. Är hon som vanligt eller? Det kommer väl att vara så ett tag och händer det inget så kommer väl även jag och lugna ner mig efter ett tag.
Men det blir inget sim på 2 veckor ialla fall.

24/2-09

Idag hade inte en rolig avslutning. Saga fick någon typ av anfall och betedde som om hela hon hade tappat balansen. Hon vaggade fram och tillbaka. Det ända sättet och få stopp var att hon tryckte huvudet mot väggen. Detta höll på i ca 2 min och sedan kröp hon nästan ut i trädgården. Kunde dock efter ett tag gå som vanligt igen,´men hon var mycket låg. Sedan bar det av till djursjukhuset i full fart. Hon var sig själv igen när vi kom fram men något hade helt klart hänt.
efter mycket väntan och en grundlig undersökning (mycket bra veterinär) så kan vi fortfarande inte säga vad som hänt.
Ett blodtrycksfall efter att hon ätit en stor portion mat? Något som händer pga hennes sköldkörtelproblem? En liten propp som passerat?
Leverproblem? Vi vet inte ännu. ^
Inte nog med det veterinären, hittade 2 ljuvertumörer också. Men dem tar vi ställning till senare.
Nu väntar vi bara på att få svar från blodproven.

Hon fick åka med hem igen och nu så ska hon bara ta det lugnt ett par dagar. Men matte hon är alldeles ifrån sig.Husse tar det lite lugnare än jag gör.

Men man inser att livet på våra gamlingar är inte för evigt.....

2009 januari och februari!

Början på året har gått fort trots alla sjukdomar som varit i familjen. Tycker vi går omkring som ständiga virushärdar hela tiden. Är det inte Zach som är dålig så är det jag eller Patrik. Men så är det och vara småbarns förälder med en liten som precis börjat dagis. På tal om dagis så trivs Zach som fisken i vattnet på dagis. Inga problem att lämna utan snarare att hämta, han vill inte gå hem.

Vi har kommit igång med vårt sim på fredagar och ena gången var Katarina, Axel och Ida med till Zachs stora glädje. Se bara på bilden hur han ser upp till Ida!

2008-12-30

Dagen innan nyår och nu har det börjat smälla i kommunen. Tur att tjejerna inte bryr sig något nämnvärt. Året har gått fort och det är svårt att förstå att vi bara haft vår lille grabb i lite mer än ett år. Känns som han alltid varit med oss.
Vilket underbart år det har varit!!

Julen firade vi hemma hos oss med min familj och dagen efter hos hemma hos Patriks föräldrar. Zach har träffat sina kusiner och det blir livat det kan ni tro. Full rulle hela tiden. Vi var nog alla helt slut efter julafton. Men Patrik mest av alla för han hade åkt på en rejäl förkylning som satte sig i luftrören och nu har han också ont i lederna. Kan det vara influensan tro???

Lite foto måste jag ju sätta in, det var ju länge sedan jag uppdaterade så här kommer Zach och hans kusiner Carl, Johan och Gustav.

 

Mer om Zach på hans egen sida!

Flickorna BUS kan vi väl kalla våra tjejer just nu. Det händer inte så mycket i juletider så de börjar bli lite jobbiga här hemma. Pockar på uppmärksamheten och vill att något ska hända. Då är det bra att sparka lite boll i trädgården tycker Saga. Gamla tanten blir aldrig för gammal för att jaga boll. Minna jagar hellre Saga.

Under året som gått har två av de Leonberger vi lärde känna först lämnat oss.
Gruva lämnade oss i somras och det känns fortfarande lite konstigt att hon inte längre finns med oss.
Sedan lämnade Stina oss på annandagen. Henne träffade precis innan Jenny kände iväg med henne och det känns otroligt sorligt när man känt henne så länge.
Vi känner med både Elisabeth och Ola för det är jobbigt när ens vän måste lämna detta liv. Sedan blev det extra jobbigt med Stina eftersom jag träffade henne precis innan Jenny körde iväg. Samtidigt kändes det bra att få klappa henne en sista gång och ge Jenny en stor kram innan hon åkte iväg. Usch man vet att alla ska våra vänner den vägen gå men vi hoppas det dröjer bra länge ännu.

Nu till roligare saker, sitter ju här och blir alldeles tårögd.

Ett stort grattis till vår uppfödare Lotta och Rolt Petré, Mathoaka's Kennel som blivit Mest Vinnande Uppfödare under 2008!! Vi är så stolta att vara med i den uppfödargruppen. Vi hoppas på fler framgångar under 2009, trots våra veteraner.

 

2008-10-20

Vattenträning med Katarina, Baloo och Brumma på stranden i Lomma i blåst! Men det gjorde inte oss något, med bra kläder så går allt bra. Zach lagade mat till oss under hela  träningen. Så vi passade på att pausa med sand- köttbullar, glass, pannkakor och kaffe. Under tiden hade vi en mycket bra träning med glada hundar. Alla drog iväg i fart både på apporter och budföringar. Det är så kul att se stora Baloo galoppera genom sanden med svansen viftande, helt underbart! Sedan var det dags för lilla Brumma och där saknas det ingen kamp minsann. Helt underbar liten tjej med gott om power. Det ska bli kul att följa.
Flickorna accepterade henne direkt och inget gruff. Minna blev lite hårdhänt men det gick bra ändå.

Zach fixar och gör mati sanden till mig och Katarina!

Baloo blev lite närgången på kameran!

I väntans tider Saga, Minna och Baloo!

Katarina och Baloo i blåsten!

Katarina och Brumma kampar!

Brumma som tyvärr vänder bort huvudet, men hon har en bra kropp lilltjejen!

 

2008-09-20/21

Minna uppflyttad till Öppen klass på årets sista vattentävling!!!

Minna var otroligt laddad och tyvärr släppte hon apporten 2 dm innan land på lördagen och missade därmed uppflytt. För trots nollan på apportering så fick hon ihop 150 poäng!!!! Gissa om jag var glad ändå, första gången över 100 poäng på en vattentävling och så gör hon det med så mycket till godo. Hon blev tvåa på lördagen efter Baloo som fick ihop 151,5 poäng. Ett stort grattis till Katarina och Baloo. Ett stort grattis till Jenny och Gipsy som tog sitt andra cert på lördagen.

Minna, Saga och Baloo.  foto: Kristina Johansson

Söndagen sedan var det bara och se om Minna skulle vara lika duktig igen och det var hon. 185,5 poäng, bara 9:or och 9,5:or. Vilken tjej jag har!!! Jag grät av lycka när vi gick upp ur vattnet och Minna tyckte matte var jätte konstig. Vi vann tävlingen och Monika och Ystra kom tvåa och även dem blev uppflyttade till Öppenklass. Av 7 hundar hade 5 över hundra poäng!! Esther och Ann gör 133 poäng i vattendebuten, Katarina och Baloo nollade tyvärr båten och fick ihop 124 poäng.

Minnis Pinnis!!!  Foto: Kristina Johansson

Gammeltanten tävlade på söndagen för att se om det skulle höja hennes "samarbetsvilja" att bara titta första dagen.  Men det blev en äkta Saga tävling där hon bara gör det hon själv känner för!.. Hon fick nu avsluta sin vattenkarriär med att simma med förare och det gör hon med bravur!  10 poäng och nu är hon vattenpensionär!  Vilket innebär bara kul träning för henne hädanefter, vilket Saga nog kommer att vara mycket nöjd med.

Vilken helg, gissa om jag sovit gott i natt!!

Jag tävlingsledare, Katarina figurant och Monika domare!   Foto: Kristina Johansson

2008-08-19

Saga 8 år, idag blir hon veteran!!
Vår gammeltant fyller idag 8 år. Det firas med tårta gjord på köttbullar, leverpastej och falukorv! Underbar blandning tycker Saga och Minna!
Zach firade med att få äta choklad trots att det inte är lördag!
Saga är värre än vanligt för tillfället, tigger som en tok när vi äter och drar sig inte för att försöka stjäla mat direkt från våra tallrikar medan vi äter!! Ja idag kan det väl gå an men inte imorgon för då är hennes egen dag över!

Tårtkalas med Zach och Minna!

 

Sommaren 2008!!

I sommar har det varit mycket bad för mig, Zach och hundarna i Tvedöra tillsammans med Katarina, Axel, Ida, Baloo, Jenny, Gipsy och China. Det blir lite som det blir när det är barn med, men vi har haft det bra och en hel del träning har det blivit i alla fall. Fotona är tagna av Katarina Levd.

April 2008

April försvann i ett nafs och vi har haft födelsedagskalas för lille Zach som fyllt 2 år! Kommer att skriva mer om detta på hans sida.

Vad det gäller hundträning har det inte blivit så mycket. VI har haft 2 hundar som löpt smatidigt för första gången och det har varit en PÄRS. De ville inte låta varandra vara ifred i trädgården utan det var ett farligt parande så fort de kom ut tillsammans. Saga har då varit piggare än någonsin men samtidigt har hon varit mycket jobbig med gnäll och pip.

Lite hundträning har det ju blivit. VI har kört första vattenpasset i VOMB men då utan att själv gå i. VIlket var tur för fy fasiken vad kallt vattnet var!

Vi har varit på klubbläger i Halen med Lomma Bk. Det blev en mycket trevlig helg med härliga klubbkompisar och massor av fint väder. Flickorna fick både vanligt spår och viltspår. Det gick mycket bra men vad trötta vi var när vi kom hem.

Jag har ju börjat viltspårskurs med Minna. HOn tycker det är jättekul och är mycket duktig. Men hon har lagt till med en ny sak och det är att hon inte ska gå igenom sly eller granris eller högar med stammar. Då letar hon upp en annan plats att passera hindret och sedan letar hon upp spåret på andra sidan. Mycket finkänslig liten dam. Detta gör hon inte på det vanliga spåret. Minna har även en tendens till att gå 1-2 meter sidan om spåret nästan konstant hela tiden. HOn slår lite i vinklarna men vet alltid var spåret går. 

Saga får följa med ibland och jag lägger ett eget viltspår till henne. Hon är jättenoga och går i spårkärnan hela tiden. Provade med bloduppehåll till även henne och det blev då väldigt tydligt att det var blodet hon gick på. Det blev ett tvärstopp och hon gick tillbaka kollade och sen konstaterade att nu får jag följa klövdoften istället. Kul att se. HOn löste det jättebra.

080320 Nu är det Påsk!!!

Nu är det påsk och nu har snön kommit till Skåne!  Vi hade gärna varit utan den. Men det är roligt att Zach får uppleva snö sin första vinter i Sverige. Här kommer lite bilder på Zach och farfar.

Det finns ytterliggare 2 stycken som tycker det är underbart att vi fått lite snö och det är flickorna BUS, då kan man verkligen inte tro att Saga börjar närma sig 8 år!

Kom igen morsan nu ska vi ha lite kul!

Mamma jag är allt lite smidigare än du i luften!!

Kom igen nu lilltjejen du ger väl inte upp än, nu brottas vi lite istället!

Tänk vad de här två orkar hålla på när det blir lite kallt och snö!

Stackars Zachs farmor och farfar fick hela trädgården upptrampad inom loppet av några sekunder med dessa två vildingar faranade omkring. Men inte en gång de välte omkull Zach! Helt otroligt. Så lite koll hade de allt!

Efter lite bus är det skönt att bara ligga och vila i snön tycker Minna!

Tiden går så fort och jag kan inte fatta att det var en månad sedan jag uppdaterade sidan sist. Vi har varit på Malmö utställningen i helgen och det gick bra. Minna fick rött band men blev inte placerad i öppen klass. Saga blev etta i Championklass, nog mycket tack vare lite levergodis från Elise, tackar tackar. Då höjdes Sagas intresse enormt, men det räckte inte hela vägen men hon blev reserv bästa tik. Domaren tyckte inte att hon kunde mäta sig men de yngre hundarna, tyckte att hon var lite för lös i sina rörelser! Vi är glada för hon fick bra kritik, ska läggas in på utställningssidan.

Zach avslutade utställningsdagen med att åka karusell, vilket var tur att vi gjorde sist på dagen annars hade vi aldrig kommit därifrån. För det var ju jättekul!!!

080218 Bara lite nytt!

I fredags var det fantastiskt väder i Skåneland. Vi hade strålande solsken men endast ett par plusgrader. Så då passade jag och Patriks pappa på att klippa lite buskar i trädgården för att göra den lite vårfin. Patriks mamma passade på att sitta i lä och njuta av solen  men hon även ha koll på Zach och hundarna när vi gick lösa på buskarna med sekatörerna och grensax. Nu tror alla grannar att vi sparar till majbål i trädgården. Men Nisse fick ju avsluta det hela med lite lek med Zach så de körde traktor ihopa innan det var dags för lunch.

I helgen var det Leonberger Special i Köping. Vi var inte där men har fått lite info om hur det gick. Det är bara så kul när det går bra för släkten!!!
Det var 207 hundar anmälda och BIR blev Mathoaka's Vårvind "Luna", ett stort grattis till henne och Elise men även till hennes Milton som blev BIR-valp. Grattis, grattis!!
Här kommer ett underbart foto på Luna med rosetten från Köping!

 

Ja, vi var ju ute och spårade (Vet inte om jag skulle kalla det dé) jag och hundarna i lördags också. Minus 6 grader när man steg upp men klarblå himmel. Det vara några som bangade ur, inga namn, men vi andra som åkte ut till Revinge fick en underbar dag. Åtminstonefram till kl 13 sedan kom både molnen och vinden, gissa om jag var glad att jag hade min dunjacka med mig då och att vi bara hade uppletande kvar! När vi väl gick spåren hade jag på mig olle och flisväst, lite annorlunda.

Vad det gäller spårning så kan jag väl säga att Minna trodde hon var på promenad i sele och lina förutom sista hundra meterna. Alltid något. Lite trög hund eller? Efter analys så tror jag vi väntade för länge efter vi lagt spåret, det var frost när Mari gick ut det och 60 soliga minuter senare var det nog för lite kvar för att Minna skulle klara det.

Saga slarvepella, hon började bra men bra fart men sprang bara över första vinkeln och sedan fick hon problem att hitta tillbaka till spåret. Vinkel två var hon först tvungen att kolla ett kaninhål riktigt noga, för Mari hade kanske gått ner i hålet eller? Men tillbaks till spåret gick det bra men sedan kom slarvpellan in igen och hon bara sprang förbi vinkeln igen. Ytterliggare en gång fick hon jobba sig tillbaka och i sista vinkeln var hon mycket mer noga och till sist hitta hon sin älskade dummie. Så lite bra men mycket slarv. Det är som det brukar när vi är på Revinge hed. Inga bilder denna gång men jag sätter in bilden jag fick av Birgitta Jörneros på mig och hundarna som hon tog för några veckor sedan.

080209 Provar på Viltspår  med Skånes SLBK:

Då var det dags för prova på viltspår med Leonbergerklubben. Det var egentligen tänkt att vi skulle varit ute för 2 helger sedan men då stormade det så den gången blev inställd. Nu var det bra väder, lite vind och ett par plusgrader, helt OK. Bo var duktig som instruktör och började med att lära oss lite grunder inför att vi skulle prova på ett 75-100 meter spår med våra hundar. Han hade redan varit ute och lagt spår till alla hundarna, så det slapp vi. Det var Kristina med Tova, Elisabeth med Gruva, Uffe med Clintan, Lena och Mats med Peppe och Yatzi (Tinas var med som sällskap), Malin med Zion, Ann med Arissa och Esther och  jag själv med både Minna och Saga som skulle spåra idag.

Alla hundar klarade sig bra förutom Yatzi som hellre ville gå till matte Lena och resten av hennes flock. Men det var väntat enligt Lena. Lille Clintan var lite virrig men han fick ett spår ute på ett fält och det är ju lite svårare än i skogen. Bo tyckte att generellt för Leonbergern kan man väl säga att det tar lite tid innan de kommer igång men sedan spårar de i en bra hastighet.

Saga var mycket intresserad av "avsparken" och det tog henne en liten stund att komma igång i spåret. Men sedan spårade hon bra en 15 meter men sedan kunde man se att hon hittade något annat som blev mer intressant och hon gick av blodspåret och fortsatte ut till höger med en helt ny intensitet. Då var det bra att ha med Bo som direkt kunde säga att här har det gått en hjort och den har gått här efter jag la spåret så Saga spårade det som var färskast och det var hjortens spår inte blodet. Jag fick ta bort henne från hjortspåret och sätta på henne på blodspåret igen. Som hon nu tog jättebra och vips så var hon framme vid klöven. Och den är hennes!!. Hann inte varna Bo som försökte ta den från henne, ett dovt morr och sedan hade hon tagit honom i handen. Pinsamt!!
Men Bo lugnade mig och sa att hon bet inte utan bara markerade och han hade varit med om mycket värre. Saga fick sedan bära klöven en bit och sedan fick Bo den av mig. Behöver ju inte fresta på lyckan och gå upp med den till den andra hundarna.

Minna var sist av alla och hon bara tog spåret direkt, ingen tvekan utan bara lungt och metodiskt tog sig till slutet och konstaterade att där var klöven. Hon har inte alls samma intresse att bära som Saga. Det samma gällde Zion, full koncentration direkt och bara tog sig till slutet med bra fart. Det märks att deras pappa var viltspårschampion,  lite har de nog i generna.

En mycket lyckad dag tycker jag!!!!

Bo instruktören.

Ann, Uffe, Mats, Lena och Kristina.

Kristina och Malin.

Lena, Peppe, Yatzi, Mats och Tinas.

Bo hjälper Kristina och Tova på spåret.

Malin blev lite hundvakt till mig när jag både var ute på spåret men även när jag agerade fotograf.

Ann och Esther efter ett lyckat spår.

Kristina som är lokalombud offrade kläderna för att få till lite bra foto!
Tack Kristina.

080203 Spårträning Revinge:

Så var det dags för spårträning igen. Denna gången var vi 11 st. Rekord antal!!!!
Det var längesedan vi var så många. Vi hälsar ett par nykomlingar välkomna i gruppen Jessica, Ida och Birgitta. Men även en gammal spårmedlem välkommen tillbaka Petra. Passade på att fota lite idag men fick varken med Birgitta eller Karin, det får bli nästa gång. Men det var en del andra som fastnade, gå in under träningsgrupp spår så får ni se!  Kul med så mycket folk ute, synd att jag lämnade tidigt idag.

Jag la ut mina egna spår idag till hundarna för jag hade bråttom hem för Patrik skulle iväg kl 12.15. Det blev 2 appellspår, ett var till flickorna. Som ni kanske hört i medierna så går det ju mycket kor på Revinge och där jag var idag lite inne bland träden är ett av ställena där det är som mest komockor. Minna provade lite kobajs vid 2 tillfällen men sedan brydde hon sig inte om dem mer. Hon hittade spåret bra men hoppade över första pinnen. Inte ens matte hittade den. Stopp vid andra och hon tog upp den fint till mig efter lite övertalning. Vid andra vinkeln kom hon av sig lite grann. Fick leta en stund innan hon hittade spåret på nytt, vi villade runt lite som yra höns ett tag men så kan det vara. Hon var sedan lite mer noggrann och hittade slutet perfekt. Massor av godis och hon fick tömma snusburken. Var mycket nöjd med hennes spår trots virr.  

Sedan var det kobajsälskarens tur. Saga är makalös på att leta koblajjor. Första halvan av spåret gick hon bara mellan alla mockor hon hittade, matte kunde ju glömma att det var pinnar hon letade efter. Men mellan trädrideårna är det lite mer bajsfritt och då började hon äntligen spåra. Hon hittade trots allt första vinkeln och sedan hoppade hon såklart över pinne 2 också. Sen var det in bland träden igen men nu hade hon släppt komockorna och efter lite virr tog hon andra vinkeln. Sedan bar det av i mer koncentration på sista biten och vips så var vi ute på vägen. Saga hade missat sin älskade rådjursdummie i slutet. Något hon aldrig brukar göra. Vi fick leta upp den och då visade det sig att hon gått på fel sida om den och missade den i vinden. Men vad gör det för hon spårade bra halva sträckan och fick ju en hel middag nästan på vägen innan dess. Så jag var faktiskt ganska nöjd med henne med.
Det var faktiskt ganska blåsigt på Revinge idag men solen sken och det är sällsynt i vinter.
Lite snack med de andra och lite foto sedan bar det av hem och jag var hemma i tid för en gångs skull.

Har varit inne på Sagas uppfödares hemsida, Mathoaka's Kennel. De har fått Lagotto valpar och det är så roligt för Lotta och Rolf för det var efterlängtade valpar. Lycka till med era små.

Januari 2008:

Vi började året med att åka upp till Göteborg på utställning. Tyvärr var vi lite dåliga på att ta foto där men kan informera om att det gick jättebra för Zach att vara med på utställningen. Vill tacka Nitas lillmatte för att hon tog så bra hand om vår lille gosse. Han bara föll för henne direkt och sedan fick hon ha vår lille grabb som följeslagare hela dagen. Vi hoppas att du tyckte det var lika mysigt som Zach gjorde.
Vi fick också träffat Diesels nya lillhusse Dante. Marie och Daniels lille son, han var jättesöt! Tyvärr blev det aldrig något besök hemma hos dem pga snöoväder på söndagen.
Vad det gäller utställningen så gick den inte bra. Minna hade enbart ett rätt och det var hennes färg resten var inte bra, blått band. Saga var tyvärr lite halt men placerade ändå som reserv championtik. Men trots att det inte gick så bra så hade vi en mycket trevlig dag med alla vi känner. Jo en sak gick bra och det var att vi vann uppfödaregruppen med Mathoaka's kennel. Jättekul!

Vi började helgen med att hälsa på Jenny, Jörgen, Matilda och Ebba. Det var jättetrevligt och massor av god mat. Zach fick äran att dela badkar med Ebba och Matilda, var nog en liten skräckblandad förtjusning för Ebba var ett riktigt vattenmonster. Där ligger allt Zach i lä! Som tidigare fick vi även campera för natten med hundar barn och allt. Tack Jenny och Jörgen ni är som alltid helt underbara.

Vi avslutade lördagen med att åka till Onsala för att träffa Marie, Jonas, Isak och Simon som vi lärde känna i Sydafrika. Det var så kul att träffa dem igen. Deras lille Simon hade ändrat utseende lite sedan vi såg honom sist. Hah har ju hunnit bli 2 månader äldre sedan vi såg honom sist. Blev ett kort taget där men Jonas kom inte med.

Pappa Patrik 40 år!
Sedan har ju Zachs pappa hunnit fylla 40 år. VIlket han inte ville fira så vi passade på att åka Öresund runt på hans födelsedag. Det regnade lite under dagen men annars så hade vi en helt underbar dag. Zach var i princip solstråle hela dagen lång. Blev en liten skål på ern pub innan vi lämnade Köpenhamn för hemfärd.

Sedan det klassiska ta foto på oss själva kortet, blev inte så lyckat!

Prommis i Fulltofta.
Promenad i Fulltofta med Katarina, Baloo, Elisabeth och Gruva, Bibbi, Nima och Clintan. Det var jättekul att träffa Bibbi för det var så länge sedan sist. Hennes lilla Clintan var hur söt som helst och han blev uppläxad hela tiden av surskonken Saga. Allt gick jättebra fram till vi skulle träna lite apportering och figurantsök i skogen. Då fick Minna spader på att de andra hundarna också skulle vara med och träna. Stackars Gruva fick sig ett tjuvnyp i örat när hon gick förbi. Som tur var utan blodvite. Det är kul att Minna tycker om att träna med det får finnas gränser, för hur intensiv hon får vara. Tyvärr inga bilder tagna denna gång. Men jag vill tacka Katarina och Elisabeth för all hjälp med Zach och vagn.

Spårträning i Revinge.
I helgen som gick dvs söndagen den 20/1 var det dags för Zach att prova  på att följa med ut när mamma spårade med hundarna. Det bar av till Revingehed och han fick äta frukost i bilen för han är inte riktigt morgonpigg av sig. Det gick över förväntan med Zach, han följde med mig och gick ut Minnas spår. Elisabet la sedan ut både till Saga och Mackie. Lotta och Helene körde jaktövningar och Zico fick även ett spår. Jag tror att det gick bra på jaktövningarna för både Helene och Lotta verkade nöjda efteråt. Minna spårade bra för att inte ha gjort det på länge lite okoncentrerad i slutet men hon hittade sin älskade rattmuff. Zach gick med Elisabet bakom i spåret och det gick jättebra. När Mackie gick sitt spår så passade Zach och jag på att köra omkring med vagnen. När det sedan var Sagas tur var Zach trött med det löste sig med att Elisabet fick lov att bära honom lite i början på spåret, där de stannade kvar. Eftersom Revinge är en hed kunde de se oss när vi försvann bort i spåret så det gick jättebra. Saga var jättepigg och tyckte det var hur kul som helst att spåra. Villade bort sig lite i en vinkel men annars gick hon jättebra.

Zach, Elisabet och Lotta.

Även Helene tog ett par kort när vi var i Revinge och här kommer dem.

En trött Zach när vi sitter och fikar efter vi är klara!

 

Mycket har hänt sedan vi skrev här sist: Vi har blivit föräldrar till Zacharia, en 1,5 årig pojke från Sydafrika.
Både vår och hundarnas värld delas nu av denna underbara lilla kille. Kommer att skriva både om honom och hundarna här på hemsidan.

Vill man läsa om vår resa till Sydafrika kan man gå in på:
http://blogg.billqvist.se/  Dagboken när vi var i Sydafrika.
http://www.billqvist.se/index.html   Foto från Sydafrika

Annandagen  den 26/12-2007:

Som vanligt var vi med på årets sista Leonberger träff. Det var många som dök upp och en del hade inte träffat Zach förut. Förutom oss tre och flickorna hade vi med oss kusinerna Carl och JOhan och deras mamma Madde. Vi tackar Kristina för en trevlig träff med bra väder dock ingen snö. Zach skickar ett extra tack till Jenny för den fina hunden och kusinerna blev helt förälskade i hennes valpar Snow och Marco. Bilderna nedan är första bilden tagen av Lena Holmgren och de sista är tagna av Jenny Bergdahl. Tack för de fina korten.

Torsdagen den 20/12-2007.

Julen startade tidigt med promenad i Fulltofta med Katarina, Ida, Axel, Baloo, Jenny, Gipsy, China, Bende, Samson och Kivik. Katarina hade fixat ihop så vi tränade lite i skogen men även att vi fick julklappar till hundarna. Tack så mycket Katarina, hundarna uppskattade både lever och tjurmusklerna. Det blev en mycket mysig promenad men bara några små missöden som att Minna drog omkull Zach i vagnen så att han tittade rakt ner i marken istället för rakt fram. Men tålig som han är sa han inget utan var bara mest arg över att han tappade sina russin på marken.

December  2007:

Vi kom hem till Sverige den 2 november, sedan dess är jag numera mammaledig med Zach. Det är svårt att hitta bra rutiner med både hundpromenader, mattider och sovtider. Från att somna vid 18.30 på kvällen har nu Zach börjat somna vid 21-tiden istället. Lite sent för man hinner inte fixa så mycket själv här hemma. Men det finns ju lite tid vissa mornar när han inte vaknar förrän kl 9.30. Men vi är lyckligt lottade för han sover hela natten, vilket vi även får göra då.

Vi har hunnit med att träffa en del familj och släkt samt en hel del vänner.
Blir mycket promenader i skogen med kompisar (dock har inte alla vänner hund), men våra två är alltid med. Sätter in lite foto från Fulltofta promenaden med Katarina, Ida och Baloo. Trots regn ska ju våra vovsingar ut och skam den som ger sig, det blev även lite grillning i slutet. Katarina var en fena på att få grillkolen att brinna. Hur gott är det inte med grillad korv i skogen. Mums fillibabba tyckte Zach och Ida, hundarna var inte sena att hänga med.

Minna, Zach, Ida, Saga, Katarina och Baloo.

Zach, Saga, Ida och Katarina.

Zach härmar Ida och står på knä vid bänken, man gör som de stora barnen gör!

Hemma har vi haft Jo (min arbetskollega) och hennes två töser Alice och Ingrid på lunch. Vilket var mycket spännande tyckte Zach, att få visa sitt rum och alla sina leksaker.

Zach och Alice vid köksbordet där de ringer till varandra och käkar kex samtidigt.

Jo och Alice lillasyster Ingrid.

Söndagen den16/12-2007

Sätter in lite kort på bår nya familjemedlem Zacharia Billqvist när vi är i Torup med våra kompisar familjen Hiller Madde, Anders, Axel, Arvid och Viggo och familjen Prei/Ohlin Kairi, Fredrik och Melvin. Såklart är ju hundarna med och jag själv även om jag inte fastnade på korten.

Arvid och Madde 

Två kort på vår pepparkaksälskande lilla kille Zach! Arvid gillade pepparkakorna grillade.

 

 

Axel, Anders, Viggo, Zach och Patrik.

Fredrik, Melvin och Kairi.

Pappa Patrik och Zach.

Sist med inte minst flickorna Minna och Saga.

Sagas födelsedag! 18 augusti 2007:

Idag fyller gammeltanten 7 år. Det ska firas med vattenträning i Tvedöra (trots att hon börjat löpa). Sedan ska vi bjuda träningskompisarna på kaffe och kak-kalas efter träningen. Kommer väl lite foto på det senare.

Nytagen bild på Saga i senaste glasögonmodet för hundar!

Mycket har hänt de senaste månaderna och jag får väl efterhand ta och skriva lite om det.
Lydnadslägret i Avesta i slutet på april med Leonbergerklubben var ett riktigt uppsving för mig. En fantastiskt lärorik helg med Kari och Ella. 2 mycket inspirerande personer med massor av hundkunskap.

Sedan har vi haft Leonbergerspecial i Hässleholm som tog en hel del tid och ork. Men det blev bra tillslut och vi hade som vanligt tur med vädret.

Nu i sommar har jag hållt i ett vattenläger i Örkelljunga tillsammans med Kristina Johansson från Landseerklubben och det var mycket roligt att få inspirera till att andra vill hålla på med vatten. 
 
Vi har även hunnit med att hålla i 2 vattentävlingar i Örkelljunga och det blir en tredje vatten tävling på Bolmsö i september.

Klubbläger i Halen den 20-22 april  2007:

Efter ett par stressiga veckor med födelsedag, jag har ju fyllt 40, och öppet hus, planering av lydnadslägret i Avesta. Men det mesta av planeringen gör ändå Therése, vilken klippa hon är, så är det nu dags för klubbläger.

I helgen var det då dags för klubbläger i Halen. Det ser vi alltid framemot både jag och hundarna. Markerna är fantastiska och stämningen brukar vara på topp. Så även denna helg. Ett extra plus var ju bra väder. Det blev en stressig fredag på jobbet slutade tidigt för att kunna komma iväg tidigt på eftermiddagen. Eftersom jag och Mari skulle se Mamma Mia i Köpenhamn på söndagen så ville jag hinna lägga lite spår även på fredagen. Kom upp vid halv fem och packade in alla grejor i rummet. Det är otroligt så mycket saker man har med sig när man bara ska vara borta ett par dagar. Är jag kvinna eller?
Sen bar det ut på udden med Mari och Beata. Vi bestämde oss för att göra lite klurigheter och inte vanliga spår så Micras och Sagas spår låg med 15 meters mellanrum och sedan korsade vi dem först en gång och sedan gick vi på linje vid andra korsningen. Därefter delade vi upp spåren och la ett slut efter lite vinklar och hopp över stenar och gärdsgårdar. Saga och Micra har gått mot varandra förut och båda gjorde bra ifrån sig. Beata har inte sett Saga spåra på säkert 2 år och hon var mycket imponerad vilket driv och vilja hon nu har i spåret. Rådjursdummiesen i slutet är verkligen en bra motivation för henne i spåret.
Minna och Cassie fick sedan ett liknande spår men där korsade vi bara spåren 2 gånger då detta var första gången för båda som de spårade jämte en annan hund. Blev lite strul för Cassie i första korset så Minna fick stå och vänta. Minna gick sedan igång lite på Cassie som då gick förbi lite nära tyckte Minna. Men fick ner Minna på spåret igen och hon tog korset bra och sedan ville hon över till Cassie som spårade bredvid. Men med lite korrigering så gick det bra och i nästa kors så flöt det på bra. Minna spårade sedan bra fram till ett ställe som bara luktade så gott, tror att det var något vilt som varit där. Minna blev helt till sig och gick tillbaka till detta ställe när hon kom av sig på spåret. Fick ta tag i henne och visa tillbaka henne till spåret igen och sedan hittade hon slutet. Blev inte helt lyckad övning men det är intressant att se vad som händer när en annan hund spårar nära och man korsar spåren. Kommer att prova dett igen med Minna.
Alltstå hade jag nu 2 trötta hundar och det var skönt att veta inför kvällen när alla samlas och har det trevligt. Vi lagade Tacos och planerade helgen. Vi har ett par sångfåglar med oss på lägret och sätter in en bild på 2 av dem Lisa och Lena.

Nästa dag hade jag och Mari bestämt oss för att lägga blodspår till våra hundar. Som tur var hade Bent med en extra rådjursklöv så jag kunde lägga till både Minna och Saga. Lotta hade tagit med 2 stycken till Mari. Vi hade fullt sjå med att lägga ut spåren. Klöven hängde vi runt midjan i ett långt snöre så den drogs bakom oss, sedan snitslarna runt halsen och ketchupflaskan med blod i en hand. Det tog lite tid kan jag säga att få kläm på att bloda vartannat steg samtidigt som man ska hänga upp snitslar och kolla så att klöven inte trillar av där bak. Men efter betydligt längre tid än vad det tar att lägga ett vanligt spår så var vi till slut klara med alla tre spåren. Nu skulle vi bara vänta 4 timmar innan det var dags att ta dem. SÄtter in ett foto på Mari när hon lägger ut ett av mina spår.

Det är otroligt lång väntan på blodspår så vi bestämde oss för att lägga vars ett litet spår innan dess till hundarna. Minna fick ett spår där jag bestämde att det var vinklarna som hon skulle ta bra. Gick 2 gånger extra i båda vinklarna och hon tog dem klockrent. Saga fick ett spår med en "snurra", men hon tog aldrig snurran utan gick direkt på utgången ur snurran men hon spårade mycket bra. Förutom att hon efter spåret gick ner i en grön sörja med sin dummy och släppte den där. Det stank som f_n och jag var ju tvungen att skicka ner henne igen pga jag hämtar inte dummyn där den låg det får hon själv göra. Toppen tyckte Saga. Sedan gick jag och Saga avledningsspår på Micras spår så vi gjorde 4 passeringar över hennes spår. Men Micra som är en hejare på spår fixade det utan problem. Nu var det dags för lunch och då fick vi äntligen pratat lite med Beata och Lars som var med oss ute. Men vi hade knappt hunnit träffas innan pga att vi höll på med blodspåret som tog så lång tid. Passade på att ta lite bilder på Saga och Minna med min nya telefon. Tack Patrik för den fina födelsedagspresenten.

Men mamma var tog hon vägen, ser du henne på din sida?

Där är ju matte, se så fint vi kan sitta för att bli förevigade!

Nu åter till blodspåren. Dem som kan säger att en 90-årig gammal jägare ska kunna följa hunden i spåret, så sakta ska det gå. Det kan man lugnt säga att det gjorde. Minna hon var mycket konfunderad över varje blodfläck och tittade bak på mig flera gånger. Hon gjorde vad hon skulle men det tog tid. Vid ett tillfälle kom hon helt av sig och då fick jag hjälpa henne tillbaka till spåret. Resten av spåret gick bra och hon tyckte att klöven i slutet var lite obehaglig. Hon tog tag i den men släppte den lika fort igen. Men när vi gick tillbaka till bilen och den guppade framför näsan på henne så kunde hon inte låta bli utan tog klöven och bar den tillbaka till bilen.
Saga däremot har gått blodspår 1 gång tidigare. Hon luktade mycket på första fläcken och sedan började hon gå spåret. Hon följde det noga och kom hon ett eller två steg fel så vände hon och gick genast tillbaka till spåret igen. Även Saga höll ett långsamt tempo och var mycket noggrann. När hon kom till slutet tog hon klöven men släppte den igen. När sedan Mari som gick med i spåret tog ett steg fram rusade Saga fram och morrade riktigt argt mot henne, Ta inte mitt BYTE! Fick riktigt säga till henne på skarpen att sluta. Hon bar sedan klöven hela vägen till bilen och morrade ett par gånger till på Mari.
Jag är mycket nöjd med båda tjejerna de gjorde riktigt bra ifrån sig, det kommer att bli fler blodspår framöver. Gissa om jag hade två trötta hundar på kvällen. De sov gott på rummet. 
På söndagen sedan blev det inte fler spår utan frukost och sedan packade jag bilen för att köra hem och se Mamma Mia i Köpenhamn med Mari. Den var superbra. Man blir så glad av Abba-låtarna. Både jag och Mari kom fram till att det var en lyckad helg med både spår och Mamma Mia.
Avslutar med att sätta in ett kort på flickorna som jag tog på söndagmorgon!

Lördagen den 10/3-2007:

Ska börja med att säga Grattis till Sanna och Hjalle som blev BIR på Crufts i England igår!
Helt otroligt fantastiskt bra!! Mycket kul för vår svenska avel.

Var och spårade i Vedema idag och det är värt att köra 10 mil för att komma till denna fantastiska mark. Det är något som vi inte är vana vid i ffa södra Skåne.
Hundträningen har ju legat nere nu i 3 veckor pga att matte varit sjuk. Det är mycket kuperat i Vedema så jag kan bara säga att hjärtat fick jobba hårt i backarna. Lars konstaterade när dagen var slut att vi gått ca 1 mil i mycket kuperad terräng. Ett bra träningspass alltså. Vad det gäller spåren så började Minna och hon har en tendens att slarva lite vilket resulterar i att hon vid vinklar får jobba hårt för att hitta spåret igen. Men hon fixar det och bara att gå i lite kuperad terräng gör ju hundarna mycket mer "nällade" på spåret. De tycker det är så kul. Hon ville inte leka alls efter spåret så jag trodde att hon kanske var trött efter att först ha simmat på fredag och sedan spåra idag men det var helt fel. Hon var jätte nödig, när vi gått en bit la hon världens hög. Inte att undra på att hon inte ville leka.
På tal om simning så trillade hon ner från rampen till bassängen i fredags, hon kom i full fart upp på rampen och sedan gled den undan åt sidan när hon var i princip högst upp. Jag kunde se henne springa i luften när hon sedan trillade ner och landade på sidan i golvet mellan ramp och bassäng. Men allt gick bra och hon kom i bassängen och gjorde sitt träningspass som hon skulle. Har inte märkt något efteråt att hon har ont någonstanns. Så det gick bra trots allt men matte får ju hjärtsnörp varje gång det händer något med lilltjejen.
Åter till spåret. Saga fick en lite tuffare start på sitt spår. Jag slarvade på påsläppet och det tog henne ca 100 meter innan hon hade fäst ordenligt på spåret. Det hade legat länge och hon fick jobba hårt för att fixa spåret. Men när hon väl hade fäst på spåret så tog hon det lugnt och metodiskt och kom fram till sin älskade rådjursdummie i slutet.

 

Fredagen den 23/2-2007:

Matte är fortfarande krassligt och då måste vi passa på att pigga upp henne med lite stiliga bilder och massor av BUS.

 

 

Tisdagen den 20/2 2007:

Äntligen har jag tid=lust att uppdatera igen. Det är bra ibland att vara sjuk. Just nu dras jag men en halsåkomma så jag har lite svårt att prata just nu (till allas glädje håller jag snattran lite för en gångs skull) och passar då på att skriva lite här istället.

Imorgon är det dags för lite landträning igen och jag har 2 hundar hemma som kommer att bli överlyckliga. Dem har inte gjort någon träning alls sedan förra helgen. Då var vi i Fulltofta och spårade med Jeanette, Elisabet, Mari och Lars. Vädret var helt underbart solsken och lite snö på backen. Även spåren gick mycket bra. Minna hon hade så bråttom att matte stod på näsan mitt i värsta snåren och klarade mig precis ifrån att stuka fingrarna. Spåret var nog lagom långt i Minnas ögon för denna gången stannade hon och tog slutet, vilket hon inte gör om det är för kort. Då stannar hon 1 meter ifrån och låtsas att hon inte ser det. Även Saga gick det bra för hon slarvar lite ibland och går lite sidan om men efter ett litet tag känner hon att det är nog bäst att ha koll för annars tappar jag  spåret. Hennes slut är som alltid hennes rådjursdummy och det är den som fått henne att vilja spåra igen. Denna dag hade jag även med mig Elvis ut. Vet inte om han har spårat tidigare och skulle därför prova ett spontanspår med honom. Sagt och gjort jag la ut ett spår på ca 125m och lät det ligga i 15 minuter sedan hämtade jag Elvis. På med selen och sedan gick vi ut i skogen och passerade tvärs över spåret 3 ggr. tredje gången tog han spåret och sedan följde han det noggrannt fotsteg för fotsteg hela vägen till slutet. Vid 3 tillfällen gick han av och luktade bredvid, tittade lite konfunderat och gick sedan in i spåret igen och fortsatte till slutet, Minnas rattmuff! Den var ju så rolig att hitta i skogen. Vilken dragkamp man kan ha. En väldigt lyckad träningsdag! Alla hundarna gick bra den dagen trots lite korsade spår och dylikt.

Så var det den där utmaningen som Heléne skrev om i gästboken. 24 frågor som jag nu fått suttit och skriva av PUH!

 1. Ta närmsta bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
  jobbig, småaktig hämndlysten människa som trakasserade omgiv-  ur Stieg Larssons, Män som hatar kvinnor.
 2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
  ett fönster.
 3. Vad var det senaste du såg på tv?
  en hyrd DVD, en dag i livet med Jennifer Lopez, helt Ok underhållning en sjukdag. En riktig chickflick.
 4. Utan att se efter, gissa vad kl är?
  runt 14.00
 5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
  Katie Melou på stereon.
 6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
  Var ute med hundarna kl 11.30.
 7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
  Bilder på saga och minna när de simmar på malmö djursjukhus.
 8. Vad har du på dig?
  Jeans, tröja och en stor yllekofta.
 9. Drömde du något i natt? I så fall vad?
  jag drömde inget vad jag minns men min man drömde säkert om att han hade en valross i sängen med tanke på att jag snarkar ganska mycket nu när jag är sjuk!
 10. När skrattade du senast?
  tidigare idag åt något på teven men minns inte vad det var just nu.
 11. Vad finns på väggarna i rummet du är nu?
  Tavlor, gökur, min torkade brudbukett.
 12. Har du sett något konstigt på sistone?
  Mig själv i spegeln i morse, hur kan man bara få till såna frisyrer bara genom att sova!
 13. Vad tycker du om den här utmaningen?
  Jag förstår nog inte den riktigt?
 14. Vilken var den senaste filmen du såg?
  Läs under fråga nummer 3.
 15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
  Flygbiljetter till mig och ett gäng kompisar och sedan åka till New York på shoppinghelg!
  Det hade väl varit häftigt, trots att jag är mycket flygrädd.
 16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till?
  Att jag en gång ville bli pilot men med tanke på att jag nu är flygrädd så var det väl bra att jag valde bort denna karriär.
 17. Om du kunde förändra En sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
  Att alla barn fick en trygg  uppväxt.
 18. Tycker du om att dansa?
  Jag älskar att dansa!!
 19. George Bush?
  Är glad att jag inte är amerikan.
 20. Vad skulle dina barn heta, Pojke resp flicka?
  Carl Adrian
 21. Men om det blev en flicka vet jag inte riktigt.
 22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
  Det skulle jag visst kunna tänka mig, vinter i Spanien och spela golf, låter inte helt fel!
 23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
  Efter ett så långt och händelsrikt liv är du mer än välkommen hit!
 24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
  Katarina (Baloos matte), Lena (Leomas), Kristina (Leontassar) och Elisabet (Obtrack)

År 2006

Denna helg kan nog klassas som min sämsta tävlingshelg någonsin. Totalt utkastade 300 kr. Började på lördagen i Veberöd, Minna lydnad 1. Skulle varit 24 hundar men vi blev bara 14, skönt då tar det inte hela dagen. Drog nummer 3 vilket är bra, plats och tandvisning gick bra och vi värmde  upp lite när tvåan var inne. När det sedan var vår tur tyckte jag att jag hade bra kontakt med Minna. Men alla sitten var sneda eller rättare sagt mycket sneda 90 grader ut från mig trots koppel. Blev bara en 6:a. Fritt följ vilken mardröm hon flippar ut totalt och bara hoppar och biter mig i arm och jacka. Domare Cronje anser att hunden gått ur handen på matte (ah det menar du inte) och ber oss lämna planen, diskade. Han föreslog sedan att jag skulle komma och träna hos honom för han brukar ta hand om problem hundar. Min hund är ingen problem hund men man skulle kunna tro det efter dagens uppvisning. Eftersom jag nu lurat dit Jenny som support åkte vi hem till henne i Grönland (ja så heter det där hon bor) och tittade på hennes hus och fikade. Hur mysigt som helst. Fick även träffa dunbollen Fonzie som är hur go som helst.

Så var det söndag (första advent), skulle Saga fixa första pris idag då. Vi blev 19 ekipage till start och gissa vad jag drar för nummer, alldeles riktigt nr 19 såklart. På platsliggningen står alla andra i gruppen och är oroliga för att deras hundar ska komma men inte jag, hon kunde ju till och med se mig bakom tältet. När det sen är max 10 sekunder kvar säger någon (eftersom jag stod med ryggen mot Saga), det kommer en stor hund. HOn kommer preics fram och så säger tävlingsledaren tiden är ute. Tack och adjö, jag går inte här och väntar i flera timmar för att sedan köra resten av programmet och veta att jag inte kan få första pris. In med hunden i bilen och sedan körde jag hem.

På våra promenader ute idag har vi tränat mycket lösgående och att man ska lyssna på matte. Det dröjer länge innan vi ska tävla igen, det blir om jag får motivationen tillbaka för den är låg efter dessa 2 tävlingar.

Jaha så var det då dags för Saga i lydnadsklass 2 idag 26/11. Mitt mål var att hon inte skulle nolla något moment. Jag hade henne i bilen och Minna ute för att försöka peppa henne så mycket jag kunde. Platsliggningen gick bra trots att hon låg sidledes i nerförbacke. Hon var riktigt på gång innan vi gick in men sedan tappade hon koncentrationen. Blev bara en 6:a på friaföljet. Läggandet ngt segt ner men hon fick en 8:a. Inkallning med ställande, hade sett en av de tidigare ekipagen som höll kvar handen upp samtidigt med kommando och fick ändå en 7:a. Tänkte att det gör jag med, men man gör inte som man tänker utan som man tränar. Så handen åkte upp men lika snabbt ner igen. Hon var på väg att stanna men fortsatte att gå lite framåt. Aj då, ingen nolla så jag klämde till med ett nytt stå, vilket hon gjorde men sedan höll hon ett annat tempo in. men det blev en 5:a. Ställande under gång gör hon mycket bra hade säkert fått en tia om hon inte klyddat till sättandet, vilket var genomgående i hela tävlingen, slutade på en 8,5. Nu kom vår achilleshäl, apportering, ska hon ta det eller inte. Slängde apporten och skickade hunden, full fart ut, slog till den med tassen och sedan YES ett gripande. Lite tugg in men det blev en 7:a. Glömde alldeles av mig och sa BRA innan tävlingsledaren sagt moment slut. men domaren höll med mig! På fjärren gjorde hon ytterliggare en ny sak som hon inte gjort tidigare, flyttade fram samt hoppade åt sidan vid avslutet, blev en 7,5. Hoppet tog sats hoppade sprang ca 7  meter sedan helomvändning och satte sig. Kommenderade hopp och hon kom tillbaka i full fart över hindret och domaren blev imponerad. Hon trodde inte att hon skulle hoppa tillbaka. Poäng 8:a. Helhet 10. Slutpoäng 153 men inga noller och det var målet för dagen. Matte var mycket glad trots att vi missade första priset med 7 poäng. Men förhoppningsvis är vår konflikt vid tävling bruten. Det  återstår att se nästa söndag.

 

Lydnadstävlingen med Minna den 19/11 var rena katastrofen. Det började redan när vi kom dit. Tävlingen skulle hållas i Svedala Bk's rastgård! Det var bara att bita ihop och hoppas att det skulle gå bra, men sån tur kan man inte ha. Vid plastliggningen hamnade jag och Minna i mitten och där var det inte mysigt. När jag kommenderade Minna till ligg och så bara hoppade hon undan till sidan och ville absolut inte komma tillbaka och lägga sig där det var tänkt. Gissa varför, bajs! Efter 3 försök så fick vi lämna planen. Jag tvingar inte ner min hund i skit. Det var riktigt synd om Minna hon blev jättestressad av hela situationen. Passade på och la henne plats utför rastgården istället och det gick jättebra. Tandvisningen gick bra. När det sedan var dags för oss kunde jag direkt märka att hon tyckte det var stressande att vara inne i rastgården. Linförighet och fritt följ var ganska okoncentrerat och hon föll ifrån framför allt i svängarna och med sina sneda sitt (värre än vanligt). Efter platsläggande som blev ställande flippade hon ut totalt. Hoppade och bet i mina kläder och försökte komma upp och nå mitt ansikte hela tiden. Fick lugnat ner henne och vi kunde avsluta med 8:a på inkallning, 6,5 på ställande och 7,5 på hoppet. 7 i helhet okoncentrerad hund. Nej snarare stressad skulle jag säga. Inen bra dag men hon höll ändå ihop det relativt bra, det kunde blivit värre. Nu ska Minna vila från tävling fram till den 2/12.

Det är ju Sagas tur på söndag, få se om hon kan fixa sitt första pris i tvåan då. Håll tummarna för oss.